Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Διαρροή χιλιάδων κωδικών του Hotmail και Windows Live


Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Neowin.net, κωδικοί χιλιάδων λογαριασμών της υπηρεσίας Hotmail και του Live.com της Microsoft, έχουν δημοσιοποιηθεί πρόσφατα σε άλλη ιστοσελίδα, πιθανόν ως αποτέλεσμα phising ή hack.

Συγκεκριμένα, ανώνυμος χρήστης, δημοσίευσε τη 1η Οκτωβρίου στο pastebin.com, μια ιστοσελίδα σχετική με προγραμματισμό, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με 10.000 λογαριασμούς μεταξύ των οποίων και κωδικούς πρόσβασης. Η λίστα, που στη συνέχεια αφαιρέθηκε, αφορούσε λογαριασμούς που ξεκινάνε με τους λατινικούς χαρακτήρες A και B ενώ το Neowin.net είναι σε θέση να πιστοποιήσει ότι τα στοιχεία είναι αληθινά. Η ίδια ιστοσελίδα έχει αναφέρει το θέμα στη Microsoft χωρίς να έχει υπάρξει κάποια απάντηση μέχρι τώρα.

Το θέμα ασφάλειας δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι εσωτερικό η είναι αποτέλεσμα κάποιου hack ή προσπάθειας phising κατά την οποία ο χρήστης οδηγείται να δώσει το κωδικό του ύστερα από παραπλανητικό μήνυμα. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται η αλλαγή του κωδικού έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με το λογαριασμό σας στο Hotmail, στο Live Messenger καθώς και με υπηρεσίες που συνδέονται μέσω αυτών όπως MSDN και Xbox Live.

Ενημέρωση: Όπως αναφέρει και το BBC News, αντιπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι "η εταιρεία ερευνά τις καταγγελίες και θα πάρει τα αντίστοιχα μέτρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα".

2η Ενημέρωση: Η Microsoft με επίσημη ανακοίνωση δηλώνει ότι οι κωδικοί ανακτήθηκαν με τη μέθοδο του phising κατά την οποία ο χρήστης εισάγει το κωδικό του σε παραπλανητική ιστοσελίδα. Επιπλέον δηλώνει ότι θα βοηθήσει τους κατόχους των λογαριασμών να ανακτήσουν το κωδικό τους.
πηγή: insomnia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου